Haza > hírek > Tartalom

Figyelem: Új szabály az vietnami exportált árukra

Aug 08, 2019


Nemrégiben annak elkerülése érdekében, hogy egyes vállalkozások Amerikába exportálódjanak, és amelyek Vietnamon keresztül mennek keresztül, a vietnami Kereskedelmi és Ipari Minisztérium új szabványt adott ki " Made in Vietnam ".

Ez azt jelenti, hogy: a HR-kód nemzetközi szabványának megfelelően a Vietnamban őslakos mezőgazdasági termékeknek és egyéb erőforrásoknak, valamint a végül Vietnamban előállított termékeknek legalább 30% -os helyi hozzáadott értéket kell tartalmazniuk Vietnamban. Más szavakkal: a külföldi országokból származó 100% -ban exportált alapanyagnak 30% -kal kell növekednie Vietnamban, így ez a termék a „Made in Vietnam” címkével exportálható.


Made in Vietnam


A külföldi média szerint a vietnami export az Egyesült Államokba félelmetesen 25,4% -kal emelkedett januártól júliusig, mivel az USA és Kína közötti kereskedelmi háború kezdete óta egyes eladók és szállítmányozók megpróbálják Vietnamból Amerikába exportálni árukat, hogy elkerüljék a 25% -ot. további tarifák a kínai termékekre. Mostantól azonban, ha az eladók és a szállítmányozók továbbra is az adóelkerülés céljából akarják ezt megtenni, pénzbírságot szabnak ki, vagy akár büntetőjogi felelősségre vonják őket.

Jelenleg Amerika fokozza Vietnam ellenőrzését. Az elmúlt hónapban Vietnam bekerült az árfolyam-manipuláció amerikai megfigyelési listájába. Ugyanakkor Vietnam attól is aggódott, hogy ha engedik, hogy a rossz címkével ellátott kínai export Vietnamon keresztül Amerikába menjen, Amerikából büntetéssel kell számolniuk.