Haza > hírek > Tartalom

Néhány új külkereskedelmi szabály

Jul 04, 2019

A közelmúltban néhány cég kiadta a külkereskedelem új szabályait, amelyeket 2019. július 1-jétől hajtottak végre.


Haladó nyilatkozat a manifesztről (Banglades)

A nemzetközi kereskedelem és az importált áruk elszámolása érdekében Banglades bejelentette az érkezés előtti feldolgozás (PAP) végrehajtását, ami nyilvánvaló csökkenés. Július 1-jétől Bangladesi Nemzeti Adóhivatal kérte, hogy a teljes hajóügynök elektronikus nyilvántartási információit (beleértve az MBL + HBL kombinációs információkat is) 24 órával az utolsó kikötői kikötő tervezett vitorlázási ideje előtt kell benyújtani.


Soda-adó (Malajzia)

Amint arról számoltak be, Malajzia Vámhivatal bejelentette, hogy a cukros italok adóját (közismert nevén Soda Adó) július 1-jétől hajtották végre. Emellett a kereskedő 2 hónapos türelmi időt kap (július 1-től augusztus 31-ig).


A vegyi anyagok vámkezelésének „ezt” dokumentuma kell, hogy legyen (Korea)

A Koreai K-REACH-rendelet előírja, hogy 2019. július 1-jétől a nem koreai beszállítók (beleértve a kínai vállalatokat is), akik vegyi árukat Koreába exportálnak, K-REACH előzetesen regisztrált dokumentumot kell készítenie. Ha a beszállítók nem nyújtják be a K-REACH előzetesen regisztrált dokumentumot, mivel a koreai vámhatóságok megkövetelik, akkor nem kaphatnak vámkezelést. Ha a koreai piacon nincs előzetesen regisztrált termék, a rendelet szerint a koreai importőrök és a termékeket feldolgozó és használó személyek 50 millió bírságot nyernek, és nem kevesebb, mint 7 év börtönben, 5% -os további büntetés ezeknek az embereknek a jövedelme a koreai piacon.